Prof. Bengi Semerci anlatıyor (31): Pika sendromu (Besin olmayan maddeleri yeme alışkanlığı)

Pika sendromu (Besin olmayan maddeleri yeme alışkanlığı) tipik olarak besin kabul edilmeyen, besleyici değeri olmayan nesnelerin yenilmesine ilişkin aşırı istek ve davranıştır. Bunlar tebeşir, kağıt, boya, alçı, kil, toprak, sigara izmariti ya da külü, buz, tutkal, kum, saç, sabun, kibrit başı, çiğ patates gibi maddeler olabilir.

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda Pika’nın hangi yaşlarda görüldüğünü ve oluş nedenlerini anlatıyor. Ayrıca Pika sonrası ortaya çıkabilecek fiziksel sorunlardan ve Pika’nın tedavisinden bahsediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.