Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Artvin’in Beratlı Köyü sakinleri, mermer ocağına tepkili: “Suyumuz yok, üretim yapamıyoruz”

Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı Beratlı Köyü’nde faaliyet gösteren mermer ocağı köy sakinlerinin hayatını ait üst etti. Köylüler mermer ocağında gerçekleştirilen patlamalar nedeniyle su kaynaklarının yerinin değiştiğini, bu yüzden meyve sebze üretemediklerini dile getiriyor.

Köy sakinlerinin çevrecilerle birlikte düzenlediği basın toplantısına Ardanuç Belediye Başkanı CHP’li Yıldırım Demir de katıldı. Demir “Patlamalarla bir kişi ticaret yapacak, kazanacak diye bütün köyün kaybetmesine izin veremezsiniz. Bu siyasi ya da şahsi bir mücadele değil, çocuklarımızın geleceği için bir kişinin kazanıp herkesin kaybettiği bir ülkede insanlar yaşamak istemiyor” dedi.

Medyascope.tv’den Özge Açıkgül, susuz kalan Beratlı Köyü sakini Şenol Solmaz ile konuştu. Patlamalar sonucu su kaynaklarının yeri değiştiği için, köyde şu anda içme ve sulama suyunun olmadığını belirten Solmaz hukuki süreci şöyle anlattı: “Bizim köyde 2008 yılında bilirkişinin taş ocağı müracaatıyla bir taş ocağı kuruldu. Mahkemeye verdik, mahkemeler devam etti, bilirkişi orayı işletmeye devam etti. 2018’de son mahkememizde yedi köyün muhtarı müdahil oldu. 2018’in Mayıs ayında bizim köyden üç kişinin çekilmesiyle dava düştü ve bu davayı kaybettik.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.