Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (32): Uyum bozukluğu nedir? (Stresli yaşam olayları ile baş etmek)

Günlük yaşamda “Uyum bozukluğu var” tanımlaması her yaştaki birçok insan için kullanılmaktadır. Öğretmenler ve aileler çocukların her türlü adlandıramadıkları sorunu için uyum bozukluğu var derken, çevreleriyle sorun yaşayan erişkinlere de çevreleri aynı yakıştırmada bulunurlar. Oysa uyum bozuklukları psikiyatride tanımlanmış bir sorun olarak travmalar ve streslerle ilişkili bozukluklar başlığı altında yer almaktadır.

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda uyum bozukluğunun tanımından ve nedenlerinden bahsediyor. Çocuklarda ve erişkinlerde uyum bozukluklarına neden olan etkenleri ayrı ayrı ele alıyor. Uyum bozukluğu ve stres arasındaki ilişkiyi, ayrıca uyum bozukluğu olmasını engelleyen koruyucu etmenleri anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.