Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir ve Muğla’da dört ayrı yerde yangın

Ege Bölgesi’nde dün, dört ayrı yerde yangın çıktı. İzmir’de Karabağlar ve Urla, Muğla’da Bodrum ve Milas ilçelerinde başlayan yangınlara müdahale ediliyor.

Bazı köyler dün gece tedbir amacıyla boşaltıldı. İlk belirlemelere göre dört ev kısmen yandı. Yangın söndürme çalışmaları 24 helikopter, 280 arazöz, 35 dozer ve 1150 personelin yardımıyla sürdürülüyor.

https://twitter.com/eczmehmetunal/status/1163127272439767040

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’de gazetecilere yaptığı açıklamada yangın söndürme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Pakdemirli, “Urla’nın Yağcılar Köyü’nde ve Karabağlar’dan çıkıp Seferihisar’a varan bir yangın var. Urla yangını tamamen kontrol altında. Soğutma çalışmaları sürüyor. Meteorolojik şartlar düne göre yangını söndürmeye daha elverişli. Karabağlar’daki yangın henüz kontrol altına alınamadı” dedi.

Karabağlar’da, Çamtepe, Efemçukuru ve Gödence Köyü’nün güneyinde yangın oldukça yoğun. Bu bölgede, şu ana kadar 500 hektara yakın alan yandı.

Muğla’daki yangınlar kontrol altında   

Bodrum’un Mumcular Köyü’nde ve Milas’ta çıkan yangınlar ise kontrol altına alındı. Bakan Pakdemirli, ilerleyen saatlerde bu bölgede çalışan ekiplerin İzmir’deki yangına daha hızlı müdahale etmek için takviye amaçlı alınacağını açıkladı.  

Yangınların sebebine ilişkin d konuşan Pakdemirli, “Yangının ekseriyeti ihmal ve dikkatsizlikten çıkıyor. Buradaki (İzmir) yangının sebebini Valilik ve kolluk kuvvetleri araştırıyor. Ama özellikle yazın mangal ve piknik yaparken çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü belirli koşullar bir araya geldiği zaman ufacık bir kibrit bile çok büyük yangınlara sebebiyet verebiliyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.