Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir Karabağlar’daki orman yangını Seferihisar ve Menderes’e yayıldı

İzmir’de üç gün önce başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle üç ilçeye yayıldı.

Pazar günü İzmir’in Karabağlar ilçesinde Tırazlı mevkiiinde başlayan, Menderes ve Seferihisar bölgesine de sıçrayan orman yangını, üçüncü gününde kontrol altına alındı ve uzun uğraşlar sonucunda söndürüldü. Seferihisar’ın Eski Orhanlı, Menderes’in Bahçecik ve Kuyucak mahalleleri tahliye edildi. Riskin ortadan kalktığı yerlerde vatandaşlar, evlerine döndü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Yanan alanların 1 metrekaresini bile imara açmayacağız. Söz konusu alanların ağaçlandırılması içinse bir kampanya başlatmaya ve sorumluluk almaya hazırız. Tarım ve Orman Bakanlığı’na talebimizi iletip, onaylarını isteyeceğiz” dedi.

Medyascope’dan Özge Açıkgül, İzmir’de üç gündür devam eden orman yangını hakkında, Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Sabahattin Bilge ile konuştu. Sıcakların tavan yaptığı temmuz, ağustos aylarında bu tür yangınların kaçınılmaz olduğunu, vatandaşın bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Bilge, “Akdeniz iklimi civarında kızılçamın hâkim olduğu bölgelerde zaten yaz aylarındaki en büyük tehlike orman yangınlarıdır. Geçen gün çıkan orman yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayıldı. Kamuoyunda uçaklar niye kullanılmadı diye bir şeyler var. Toprağın düzgün olmaması durumunda, düzgün olmayan yerlerde uçakların bir etkisi yok. Yani uçak çok etkili bir araç değil, aksine orman yangınlarında helikopterler daha etkilidir” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.