Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, Grönland’ı satın almak konusunda ciddi: “Büyük çaplı bir emlak anlaşması olacak”

ABD Başkanı Donald Trump, bugün Twitter üzerinden, Grönland’daki evlerin yanına fotomontaj ile Trump Towers gökdeleni yerleştirilmiş bir fotoğraf paylaştı. Trump, fotoğrafa “Grönland’a bunu yapmayacağıma söz veriyorum!” notunu düştü.

Twitter’dan yapılan paylaşımın, Trump’ın iki gün önce yaptığı “Grönland için girişimlerimiz sürüyor” açıklamalarından sonra gelmesi dikkat çekti.

Dış politikada öncelik Grönland değil

Grönland konusu, ABD’de yoğun bir tartışma yarattı ve hâlâ üzerinde tartışılmaya devam ediliyor. Ancak Trump’ın dış politikada önceliği, Grönland’ı Danimarka’dan satın almak değil.

Trump, pazar günü yaptığı açıklamada, “Bu konu bizim için ilgi çekici ve Grönland’ı satın almak istiyoruz. Ancak şu ana kadar bu konu üzerinde çok konuşma fırsatı bulamadık çünkü gündemimizde farklı olaylar da var” dedi. ABD Başkanı, Grönland’ın satın alınmasını “büyük çaplı bir emlak anlaşması” olarak tanımladı.

Danimarka Başbakanı: “Trump’ın bu isteği absürt”

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ise Trump’ın bu isteğini “absürt” olarak değerlendirdi. Frederiksen yaptığı açıklamada, “Grönland’ı satmayı düşünmüyoruz. Umarım Trump bu isteğinde ciddi değildir” dedi.

Grönland Dışişleri Bakanı Ane Lone Bagger de konu hakkında “Biz ticaret yapmaya açığız ama ülkemizi satmaya karşıyız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.