Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rekabet Kurumu, Türk Eczacıları Birliği hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu’nun, Türk Eczacıları Birliği’nin alım koşullarını piyasadan bağımsız bir şekilde belirlediği iddialarına karşı başlattığı inceleme tamamlandı. İnceleme sonucunda olaya ilişkin bulunan kanıtların sağlam ve yeterli olduğuna kanaat getiren Rekabet Kurumu, Birlik hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumu’nun resmi sitesinden yapılan açıklamada konuyla ilgili şöyle denildi: “Türk Eczacıları Birliği’nin eczanelerin alım koşullarını piyasa dışında belirleyerek 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen ön araştırma, Rekabet Kurulu’nca karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 24.07.2019 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak; Türk Eczacıları Birliği hakkında soruşturma açılmasına, 19-26/390-M sayı ile karar verdi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.