Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Titanik gemisinin enkazı 14 yıl sonra tekrar görüntülendi

1912 yılında batan büyük yolcu gemisi Titanik’in enkazı 14 yıl aradan sonra tekrar görüntülendi. 1985 yılında Kanada’ya bağlı Newfoundland Adası’nın güneyinde okyanusun dibinde bulunan ve ardından birkaç defa görüntülenen batık, en son 2005 yılında görüntülenmişti. Triton Submarines adlı küçük denizaltılar satan firma, Titanik batığının son görüntülenmesinden 14 yıl sonra, Newfoundland açıklarında dalış yaparak batığın görüntülerini medyaya servis etti.

Triton Submarines tarafından çekilen görüntülerde Titanik batığının dik, ikiye bölünmüş ve çok paslanmış olduğu dikkat çekiyor. Aynı zamanda çeşitli deniz canlıları için de yaşam alanı statüsünde olan batık, sualtı yaşamı için önem arz ediyor.

Konu hakkında konuşan Triton Submarines şirketinin sahibi Patrick Lahey, ”Okyanusun Titanik’i geri kazandığını görmek gerçekten çok hoş bir duygu. Balık çeşitleri ve deniz anemonları da dahil olmak üzere bir sürü deniz canlısı, Titanik batığını sığınak olarak kullanıyor. 2 mil aşağıdan bu kadar aktif bir biçimde deniz canlıları tarafından kullanılan bir batığa ulaşmak enteresan” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.