Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

G7 ülkelerinden, Amazon Ormanları için 22 milyon dolarlık yardım fonu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, G7 Zirvesi’nin ardından, Amazon Ormanları’ndaki yangınlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Macron, yangınlarla mücadele etmesi için, Brezilya’ya 22 milyon dolar yardımda bulunacaklarını söyledi.

Brezilya’da bu sene rekor sayıda yangın çıktı. Ağırlıklı olarak Amazon Yağmur Ormanları’nda çıkan yangınların sayısı, 2019 yılının başından beri 76 bine ulaştı. 2018 yılında bu sayı 40 bindi. Brezilya‘da kurak mevsimlerde yangın çıkması olağan bir durum fakat bu yıl yangınlar rekor sayıya ulaştı.

Amazon yangınları, bu hafta sonu Fransa’nın Biarritz kentinde düzenlenen G7 Zirvesi’nde de gündemdeydi. Kanada, ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya Japonya; İtalya adına dönem başkanı Fransa’nın cumhurbaşkanı Emmanuel Macron açıklamada bulundu. Macron, Amazon Ormanları için yedi ülke olarak, toplam 22 milyon dolar fon ayrılmasında karara vardıklarını ve bu yardımın hemen yapılacağını söyledi. Macron, yardımın Brezilya‘nın yangınlarla mücadelesi için ayrıldığını ve Fransa’nın da özel olarak askeri yardımda bulunacağını sözlerine ekledi.

Macron, Amazon yangınları için, geçen hafta “global bir kriz” demişti.

G7 Zirvesi‘nden bir gün önce, Brezilya, bölgeye 44 bin asker sevk ettiğini açıklamıştı. Hükümet aynı zamanda askeri uçakların da yangını söndürmek için kullanılacağını duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.