Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayyum atandı, MHP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne 19 yıl sonra ilk ziyaret yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkındaki soruşturmalar gerekçe gösterilerek görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı‘nın yerine kayyum olarak atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu‘nu bugün MHP Diyarbakır İl Yönetimi ziyaret etti. Bu ziyaret, 2000 yılında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakan Yardımcısı iken Diyarbakır Belediyesi’ne yaptığı ziyaretten 19 yıl sonra gerçekleşen ilk MHP ziyareti oldu. 

Görevden alınan HDP’li Başkan Adnan Selçuk Mızraklı’nın yerine atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na belediyede ziyaretler sürüyor. Başkan Vekili Güzeloğlu’nu bugün MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Güzeloğlu, kendisine bayrak ve Kur’an-ı Kerim hediye eden MHP il başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belediye meclis salonunda ağırladı. Üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yazısı bulunan salonda fotoğraf çekilirken, Güzeloğlu, fotoğrafları belediyenin resmi sosyal medya hesabından, “MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sn. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Güzeloğlu’na desteklerini iletmek amacıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve yapılan görevlendirmeyle büyük hizmetlerin yapılacağını söyledi” mesajı ile paylaştı. 

19 yıl sonra ilk ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde bugün gerçekleşen MHP ziyareti 19 yıl sonra belediyeye gerçekleşen ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli Başbakan Yardımcısı iken 5 Eylül 2000 tarihinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmiş ve HADEP’li Başkan Feridun Çelik‘in konuşmasını alkışlamıştı. Çelik’in de Bahçeli’ye bir demet çiçek verdiği buluşma, yazılı ve görsel medyada, “tarihi ziyaret” olarak değerlendirilmişti.

MHP lideri Bahçeli, 2000 yılındaki ziyaretinde HADEP’li Başkan Feridun Çelik’le birlikte.

MHP yönetiminin, 2016 ve 2019 yılları arasında Gültan Kışanak’ın yerine atanan Cumali Atilla’yı da ziyaret etmediği öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.