Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim malzemeleri zamlandı: Okulların açılmasına 4 gün kala vatandaş, kırtasiye alışverişi için çarşıya çıkmaktan vazgeçti

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonu hesaplamada dahil ettiği 418 kalemden oluşan tüketici sepetinde yer alan okul için gerekli olan malzemeler yüksek oranda zamlandı. Okulların başlamasına sayılı günler kala vatandaş, gider hanesine eğitim malzemelerini de eklemeye başladı.

Pelin Denizli ve Özge Açıkgül, kırtasiye malzemelerine yapılan zamla ilgili kırtasiyeciler ve vatandaşlarla konuşmak için Eminönü, Mahmutpaşa’daydı. Okuların açılmasına bir hafta kala, Mahmutpaşa çarşısının boş olması kırtasiyeciler tarafından, dolar artışının etkisi olarak yorumlandı.

Yıllar içerisinde yapılan zamla tüketicinin alım gücünün düştüğünü ifade eden kırtasiye sahipleri, eskiden Mahmutpaşa çarşısının alışveriş için gelen insanlarla hıncahınç dolu olduğunu aktardı. Kırtasiyeciler, son yıllarda tüketicinin eğitim için gerekli olan ürünleri, market zincirlerinden temin ettiklerini belirtti. Vatandaşlar ise, asgari ücretle eğitim için gereken ürünleri karşılamakta güçlük çektiklerini belirtirken birden çok dükkan gezip en uygununu bulmaya çalıştıklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.