Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boris Johnson: “Brexit sürecini hızlandırmamız gerekiyor”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson kamuoyuna yaptığı açıklamada, Brexit sürecinin hızlandırılması ve sancısız bir şekilde bitmesi gerektiğini söyledi.

Boris Johnson’ın başmüzakerecisi David Frost ile Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin çarşamba günü yaptığı görüşmenin ardından, iki taraf da haftada iki kere görüşme yapma konusunda uzlaştı.

Johnson, “Ofisteki ilk günümde, enerjik ve kararlı bir vaziyette AB ile anlaşmaya varmak için hazır olduğumuzu söyledim. Son haftalarda AB liderleriyle yaptığım görüşmelerde, antidemokratik düşünceler yerine farklı alternatifler üzerinde konuşmaya istekli olduğumu yeniden belirtiyorum. Ancak süreç çok yavaş ilerliyor. Artık iki taraf içinde vites artırma zamanı” diyerek Brexit için ne kadar istekli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

“Johnson anayasayı ihlal ediyor”

Boris Johnson’ın Brexit kampanyası için yaptığı faaliyetler, gün geçtikçe daha fazla tepki toplamaya devam ediyor. Parlamentonun tatilinin uzatılmasının ardından bazı milletvekilleri ve avukatlar, bu karar ile mücadele etmek için tüm hukuki yollara başvurulacağını belirtti. 75 milletvekili ve birkaç avukattan oluşan Brexit karşıtı grubunun lideri Aidan O’Neill, mahkemede verdiği ifadede, “Boris Johnson’ın yalnızca siyasi kazanç sağlamak için Kraliçe’den parlamentoyu provoke etmesini isteyerek, 400 yıldan fazla süredir yürürlükte olan anayasayı çiğnediğini” iddia etti.

Brexit konusunda neredeyse her gün farklı bir hamle yapan Johnson’ın bundan sonraki politikasını nasıl şekillendireceği, belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.