Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’daki kayyum protestosuna CHP’li Tanrıkulu da katıldı

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri 12’inci gününe girdi.

Belediyelerine kayyum atanan Diyarbakır, Mardin ve Van illeri başta olmak üzere birçok kentte eylemler sürüyor. 

Diyarbakır‘daki eylemler Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında bulunan Lise Caddesi’nde sürdürülüyor. HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyelerinin yanı sıra, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu‘nun da katılımı ile devam eden kayyum karşıtı eylemlere farklı partilerden de destek geliyor.  

CHP‘li Sezgin Tanrıkulu da HDP‘li milletvekilleri ile birlikte oturma eylemine katıldı.

Lise Caddesi’ndeki eylem, kadınların “Eşbaşkanlık mor çizgimizdir” pankartıyla, zılgıt, sloganlar, stranlar ve ezgilerle başladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.