Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (15): HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür – “İnanıyorum ki kısa sürede barışı müzakere ediyor olacağız”

Medyascope’tan Özgür Özdemir’in hazırlayıp sunduğu Ankara Gündemi’nin bu haftaki konuğu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi Üyesi, STK ve Siyasi Partilerle İlişkilerden ve Emek Alanından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür. HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerindeki kayyum atamalarının, ana muhalefet partisi CHP’nin kayyum atamalarına tepkisinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da Ahmet Türk ve Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaretinin ve verdiği mesajların konuşulduğu programda Özdemir’in sorularını yanıtlayan Gür, Kürt meselesinin çözümünde CHP’nin rolüne değindi.

“Kürt meselesi sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu’nun bir sorunu”

1921 Anayasası’nı hatırlatan Gür, CHP’nin daha radikal daha demokratik adımlar atması gerektiğini vurguladı. Kürt meselesinin sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu’nun bir sorunu olduğunu belirten Gür, Kürt meselesinin çözümünün kimsenin tekelinde olmadığını, bu sorunun demokrasi ittifakı ile çözülebileceğini söyledi. Ekrem İmamoğlu’nun Diyarbakır’da Ahmet Türk ve Adnan Selçuk Mızraklı ile görüşmesinin önemine değinen Gür “İnanıyorum ki kısa sürede barışı müzakere ediyor olacağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler