Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan, Yemen’de hapishane vurdu: 100’den fazla kişi öldü

Uluslararası Kızılhaç Örgütü (ICRC), Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun, Yemen’in güneybatısında yer alan bir hapishaneye hava saldırısı düzenleyerek yüzden fazla kişiyi vurduğunu duyurdu.

Husi Sağlık Bakanlığı yetkilileri, saldırının düzenlendiği, 170 mahkûmun kaldığı Dhamar’daki hapishanenin enkazından en az 60 cesedin çıkarıldığını iddia etti.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü (ICRC) Yemen Delegasyonu Şefi Franz Rauchenstein, 50 yaralının hastaneye sevk edildiğini, hâlâ kurtarılmayı bekleyen insanların olduğunu söyledi: “Tutukluların kaldığı bina dahil dört bina vuruldu. Tutukluların çoğu öldü.’’ 

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon, hapishane değil, Husiler’e ait insansız hava aracı depolanan bir binanın vurulduğunu iddia etti. Husiler ise vurulan binanın hapishane olarak kullanıldığını açıkladı.

Kızılhaç, sosyal medyada konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Dhamar’da gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu yaralanan ve kritik durumda olan yüz mahkûm için ilaç yardımı ve ceset torbası takviyesi yapılacağını söyledi.

Yemen’de 2015’ten beri devam eden savaş, Devlet Başkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi ve bakanlar kurulu üyelerinin, isyancı Husiler tarafından başkent Sana’dan kaçmaya zorlanmasıyla başladı.

Suudi Arabistan’ın önderliğindeki koalisyon sıklıkla hava saldırıları gerçekleştirirken, Husiler ise Suudi Arabistan’a karşı roket saldırıları düzenliyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, 2016’dan itibaren ülkede yaklaşık 70 bin kişinin çatışmalar sonucu öldüğü tahmin ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.