Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye tarih yazmanın eşiğinden döndü: Milliler uzatmada ABD’ye 93-92 yenildi

Türkiye Erkek Milli Basketbol Takımı, Çin’de düzenlenen FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası‘ndaki ikinci maçında ABD’ye mağlup oldu. Normal süresi 81-81 biten maçın uzatmalarının son saniyelerine önde giren milli takım maçı 93-92 kaybetti. Milli takım, tarihinde hiç yenemediği ABD’yi yenmeye çok yaklaşsa da maçın bitimine 2.1 saniye kala Khris Middleton’ın serbest atışlarıyla mağlup oldu.

Türkiye ile ABD arasında oynanan maça izleyiciler yoğun ilgi gösterdi. 18 bin kişilik salonun tamamı dolarken, salonda Türk izleyicilerin takımlarına desteği dikkat çekti. Milli takımda Ersan İlyasova 23 sayı 13 ribaund istatistiklerini tutturarak double-double yaparak maçın yıldızı oldu. Melih Mahmutoğlu 18 sayı, Furkan Korkmaz da 16 sayı atarak Ersan’dan sonra skora en çok katkı yapan oyuncular oldu.

ABD takımında ise altı oyuncu çift haneli rakamlara ulaştı. Kemba Walker 14 sayı atarak takımın en skorer oyuncusu oldu. Maçı ABD’ye kazandıran serbest atışları atan Khris Middleton 12 sayı ile skora katkı yapmayı başardı.

E Grubu’nda yer alan Baketbol Milli Takımı, gruptaki üçüncü ve son maçında 5 Eylül Perşembe günü Çekya ile karşılaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.