Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akreditasyonu iptal edilen Playboy muhabirine yargı kararıyla yeniden Beyaz Saray vizesi

Beyaz Saray’daki akreditasyonu iptal edilen Playboy dergisi muhabiri Brian Karem, yargı kararıyla akreditasyonuna yeniden kavuşuyor.

Ağustos ayının başlarında, ünlü Playboy dergisinin Beyaz Saray muhabiri ve CNN analisti Brian Karem’in Beyaz Saray akreditasyonu Başkan Donald Trump yönetimi hakkındaki soruları ve Beyaz Saray Sözcüsü Sebastian Gorka ile tartışması nedeniyle 30 günlüğüne iptal edilmişti. Gorka, Karem’e “Sen bir gazeteci değil,bir serserisin” demişti.

29 günlük sürenin ardından bir önceki başkan Barack Obama yönetimi döneminde atanan ABD Bölge Hakimi Rudolph Contreras dün verdiği kararla, Beyaz Saray’dan, Karem’in akreditasyonunun yenilenmesini istedi. Contreras kararında “Yasalara göre gazetecilerin haber kaynaklarına ulaşımı engellemez” görüşünü dile getirdi. Bölge Hakimi Contreras daha önce de CNN muhabiri Jim Acosta’nın Beyaz Saray akreditasyonun iptal edilmesi konusunda aynı kararı vermişti.

Brian Karem, kararı basın ve ifade özgürlüğü için bir zafer olarak değerlendirdi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.