Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’da stadyumda futbol maçı izlediği için 6 ay hapis cezası alan kadın kendini yaktı

İran’ın başkenti Tahran’da, stadyumda futbol maçı izlediği için tutuklanan genç kadın, savcılığın önünde kendini yaktı.

İsmi açıklanmayan 29 yaşındaki kadın üçüncü derece yanıkları sebebiyle, olayın gerçekleştiği 1 Eylül’den beri hastanede yoğun bakımda tutuluyor. Kadının Rokna Haber Ajansı’na konuşan kız kardeşi, “Kardeşimi İran-Birleşik Arap Emirlikleri maçını izlemek için Azadi Stadyumu’na girmeye çalışırken, 12 Mart’ta tutukladılar” dedi.

Tutuklanan kadın, İran’ın kuzeyinde bulunan ve mahkûmlara karşı kötü muamele uygulanmasıyla bilinen bir hapishanede tutulduktan sonra kefaletle serbest bırakıldı. Daha sonra savcılık, kadına stadyuma girdiği için 6 ay hapis cezası verdi. Kadının itirazı üzerine dava ertelendi. Davanın ertelenmesine sinirlenen genç kadın, savcılığa götürülürken kendini benzinle yaktı. Kadının benzini nereden temin ettiği bilinmiyor.

Polis, kendini yakan kadının bipolar bozukluk hastası olduğunu ve tedavi gördüğünü iddia ediyor.

İran, kadınların erkeklerin yaptığı spor müsabakalarını izlemesinin yasak olduğu tek ülke. FIFA, İran’a ekim ayına kadar bu yasağı kaldırması için süre tanıdı. Yasak kaldırılmazsa, İran düzenlenecek olan tüm uluslarası futbol organizasyonlardan men edilecek.

Kaynak: Radio Farda

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.