Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salihli’deki JES protestosunda jandarma müdahalesini kayda alan Utku Yılmaz, yaşadıklarını anlattı: “O videoyu herkes burda yaşananları görsün diye çektim”

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Hacıbektaşlı sakinleri sekiz aydır evlerinin hemen yanı başında kurulmak istenen jeotermal enerji santraline (JES) karşı mücadelelerini sürdürüyor.

Geçen ocak ayında tepkiler üzerine çalışmalarını durduran SANKO Holding, aradan geçen sekiz ayın ardından polis ve jandarma koruması altında tekrar faaliyetlerine başladı.

26 Ağustos’ta JES inşaatına karşı direnişe geçen köylülere biber gazı ve copla saldıran güvenlik güçleri yaklaşık 40 kişiyi gözaltına aldı.

Kendisi de Salihlili olan çevre aktivisti Utku Yılmaz da oradaydı. Çekim yaparken darp edilerek gözaltına alınan Yılmaz’ın telefonu jandarma tarafından alınıp yere atıldı.

Telefonun hâlâ kayıtta olduğundan habersiz jandarma, bir yandan kendi yüzünü çekerken bir yandan da Yılmaz’a cinsiyetçi hakarette bulunup telefonu yok etmenin planlarını yapıyordu.

Utku Yılmaz’la gözaltındayken telefonu jandarmadan nasıl aldığını, çektiği videonun hikayesini ve Salihli’deki JES direnişini konuştuk.

Haber & Video: Kazım Kızıl

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.