Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“21 yaşındayım. Feministim. Ne yaptığımı biliyorum!”

Sizi genç bir kadınla tanıştırmak istiyorum: Ceylan Ağdeve…

Manisa‘nın Salihli ilçesi Hacıbektaşlı Köyü’nde SANKO Holding tarafından yapılmak istenen jeotermal enerji santraline karşı başlatılan direnişte yer alan, kendisi de Hacıbektaşlı’lı olan Ağdeve; 26 Ağustos günü yapılan eylemdeydi.

Dört jandarma görevlisi tarafından boynundan ve kollarından darp edilerek gözaltına alındı. Sorguda bacak bacak üstüne attığından dolayı jandarma ile tartıştığını anlatan Ağdeve ilk kez başına gelen bu gözaltını bir tecrübe olarak gördüğünü anlatıyor ve ekliyor: “Bacak bacak üst üste atmak terbiyesizlikse ben terbiyesizim!”

Yaz aylarında fabrikada çalışan, bir yandan da üniversitede eğitimine devam eden 21 yaşındaki Ceylan Ağdeve ile yaşadıklarını ve Türkiye’de yükselen kadın mücadelesini konuştuk.

Haber&Video: Kazım Kızıl

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.