Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Kızlarımız okuyor, ışık saçıyor”

PepsiCo Türkiye, çalışanlarının gönüllü olarak topladığı bağışlarla 10 yıldır devam ettirdiği “Kızlarımız Okuyor” projesini toplumsal etki yaratacak şekilde dönüştürüyor. “Kızlarımız Okuyor, Işık Saçıyor” adıyla yenilenen projeyle, PepsiCo Türkiye gönüllülerinin de desteğiyle; çevre, toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilirlik ve insan hakları gibi toplumsal fayda odaklı konularda geliştirecekleri işbirlikleri ve projelerle Türkiye’nin geleceğine ışık tutmayı hedefliyor.

“Kızlarımız Okuyor, Işık Saçıyor” projesinin eğitim ortağı olan Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ev sahipliğinde yapılan lansmanda konuşan PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel, “PepsiCo’nun, PepsiCo Vakfı aracılığıyla 2025’e kadar en az 12,5 milyon kadın ve kız çocuğunun faydanalanacağı girişimlere yatırım yapma amacı içerisindeyiz. Bu çerçevede 2003 yılından bu yana 4-14 yaş grubundaki çocuklarımıza yönelik olarak başlattığımız GAP-CHEETOS Çocuk Gelişim Merkezleri ile 200 bini aşkın çocuğa ulaşarak onların bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini destekledik. Bu projemizden aldığımız ilham ile 2009 yılında ‘Kızlarımız Okuyor’ projemizi hayata geçirdik. Proje kapsamında 2016’dan bu yana Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ile işbirlikleri yapıyoruz. Bu çerçevede Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile geçen yıl başladığımız işbirliğini bu sene genişleterek devam ediyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.