Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tarihte ve Günümüzde Kadın

Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın “Tarihin Cinsiyeti” kitabını temel alan Umut Hacıfevzioğlu’nun metin yazarlığını ve yönetmenliğini yaptığı, Doç. Dr. Birsen Talay Keşoğlu ve Doç. Dr. Pınar Melis Yelsalı’nın röportajlarına yer verilen belgeselde, Antik Çağ’dan, Orta Çağ’ın karanlık dönemlerine, 19. yüzyıl Aydınlanmasından Osmanlı’da kadın hareketlerine tarihsel süreçte kadın ve erkeğin toplumsal rolleri ele alınıyor. 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olmasına neden olan tarihsel olaylara da yer verilen belgeselde günümüz kadınlarının yaşadığı sorunların çözümünde yalnızca yasal düzenlemelerin yeterli olmayacağına, kültür düzleminde de bilinçlenmenin gerekli olduğuna dikkat çekiliyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.