Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş, avukatları ve HDP ile tahliye kararını değerlendirdikten sonra karar verecek

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davası nedeniyle 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu yargılanan ve 2 Eylül’deki duruşmada tahliyesine karar verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliyesine yapılan itirazı bir üst mahkeme bugün reddedetti. Şimdi, gözler Demirtaş’a çevrildi.

Selahattin Demirtaş, cezaevinden çıkmak için mahsuplaşma ve denetimli serbestlik başvurusu yapıp yapmayacağına avukatları ve HDP ile yapacağı değerlendirmeden sonra karar verecek.

Demirtaş’ın, tahliye kararıyla ilgili “çok önemli” değerlendirmesi yaptığı da öğrenildi.

Demirtaş’ın avukatları da “Tahliye kararı çıkması her şeyden önemli” yorumunda bulundu.

Avukatları daha önce yaptığı açıklamada, Demirtaş’ın kesinleşen cezasının, tutuklu kaldığı süreden düşülmesi halinde mayıs ayında denetimli serbestlik hakkını yasal olarak elde ettiğini ve Yargıtay kararlarına göre, mahsuplaşma ve denetimli serbestlik başvurusu ile cezaevinden çıkabileceğini belirtmişlerdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.