Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Juventus’un taraftar gruplarının liderleri şiddet ve yolsuzluktan tutuklandı

Juventus’un fanatik taraftar gruplarının 12 lideri, “suç işlemek amacıyla örgütlenme”, “kara para aklama”, “gasp” ve “usulsüz bilet satışı”ndan dolayı açılan soruşturma çerçevesinde tutuklandı.

La Republica’nın haberine göre, İtalya’da eşzamanlı olarak düzenlenen Son Bandrol isimli operasyonda, birçok şehirde aramalar gerçekleştirildi ve Torino ekibinin 12 taraftar lideri tutuklandı.

Taraftarlar, Juventus’u tehdit etmiş

Juventus, 2017 yılında usulsüzlüğe tedbir olarak, fanatik taraftar gruplarına çoklu bilet satışını yasaklamıştı. İddialara göre taraftar liderleri, bu gelişmenin ardından kulübü maçlarda ırkçı tezahürat yaparak maddi yaptırım altına sokmakla tehdit etti. Soruşturma bir yıl önce, kulübün taraftar gruplarına yönelik suç duyurusu üzerine başlatıldı.

İtalyan medyası, bu soruşturmanın, daha önce yürütülen, İtalya’nın güneyindeki Calabria bölgesinin güçlü mafya yapılanması “Ndrangheta”ya yakın kişilerin, Juventus Stadyumu’ndaki bilet satış noktalarına sızması davasıyla bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.