Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karel Valansi: “İsrail’de en istenmeyen durum hükümetin kurulamaması ve altı ay içinde üçüncü seçime gidilmesi”

İsrail, altı ay içinde ikinci kez sandığa gitti. Erken genel seçimlerinden, ufak bir farkla Benny Gantz’ın liderliğini yaptığı Mavi ve Beyaz İttifakı birinci çıktı. Eski Genelkurmay Başkanı Gantz, Binyamin Netanyahu’nun “büyük koalisyon” çağrısını reddetti. 

Bu gelişmeyi ve İsrail siyasetini neler beklediğini gazeteci ve akademisyen Karel Valansi’yle konuştuk. Valansi, Netanyahu’nun seçim öncesi Gantz’ın karşısına sağ blokla çıkmak istediğini söyledi. Ancak Valansi’ye göre Gantz, seçim sonrası Netanyahu’nun ona yaptığı teklifi “Pazarlıklara blokla gelemezsin” diyerek sert bir şekilde geri çevirdi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.