Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dance Journals (2): Twerking nedir?

Twerking, 2013 yılında MTV Müzik Ödülleri sırasında Miley Cyrus’un Robin Thicke ile o meşhur gösterisinin ardından bütün dünyada popüler oldu. Halbuki twerk’in popüler kültürdeki geçmişi çok daha gerilere dayanıyor. Tarihsel olarak ise Batı Afrika’daki topluluklara uzanıyor.

Dance Journals’ın bu videosunda genç ve yetenekli dansçı Shantelia Selina bize twerk’ün kadınların kendi bedenlerini ve cinselliklerini keşfetmeleri için ne kadar önemli bir araç olduğunu anlatıyor. Shantelia, aynı zamanda popüler kültürü ve erkek şarkıcıları, twerk’ü kadınların bedenlerini objeleştirmek için bir araç olarak kullanmasından ötürü eleştiriyor. Shantelia’ya göre bugün çok sayıda dansçı, twerk’ü kadınları güçlendiren bir dans olarak kullanıyor ve twerk’ün popüler kültürdeki kötü imajını yok etmek için uğraşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.