Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Kulp’ta HDP’lilere ve ilçe binasına saldıran beş kişi gözaltına alındı

Diyarbakır’ın Kulp Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto etmek ve meclis üyeleri ile dayanışmak için bu ilçeye giden Ergani, Silvan ile Hazro ilçesi HDP’li meclis üyeleri ve partililer ilçe binası önünde oturma eylemi yaptı. Kulp’tan minibüslerle ayrılan HDP’lilerin araçlarının önü bir grup tarafından kesildi. HDP’liler darp edildi, minübüslerinin camları kırıldı. Aynı saatlerde ilçe merkezinde de HDP ilçe binasına saldıran bir grup, binanın camlarını kırdı.

Olaylarla ilgili beş kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin korucu oldukları iddia edildi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Ağaçkorur köyü yakınlarında 12 Eylül’de odun toplamaya giden vatandaşların bulunduğu araca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda yedi kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Saldırının ardından Kulp’un HDP’li belediye başkanı Mehmet Fatih Taş tutuklandı, belediyeye kayyum atandı. Saldırıdan PKK sorumlu tutuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.