Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş’ın kardeşi ve avukatı Aygül Demirtaş Gökalp: “Ana davada tahliye bir taktikti, cezaevinden çıkması engelleniyor”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı ve kız kardeşi Aygül Demirtaş Gökalp, yargılama sürecini Medyascope’tan Ferit Aslan’a anlattı. Demirtaş, “Ana davada tahliye bir taktikti, cezaevinden çıkması engelleniyor” dedi.

Aygül Demirtaş Gökalp, Selahattin Demirtaş hakkında verilen yeniden tutuklama kararını değerlendirirken, Demirtaş’ın adının yeni dosyada şüpheli olarak yer almadığını belirtti:

“6-8 Ekim olaylarında soruşturma numarası geçen ve 20 Eylül’de tutuklama kararı verilen dosyada şüpheli olarak bile bulunmamaktaydı. Ne o ne de Figen Yüksekdağ. 2014 yılından beri işlem yapılmayan bir dosya bu. Bir gün aniden, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, şüphelisi bile olmadıkları dosyalardan apar topar, jet hızıyla savcılığa çıkarılarak, ifadeleri alınmadan tutuklandılar. Cezaevinden çıkmasını engellemek için. Bunun başka açıklaması olamaz.”

Selahattin Demirtaş, 2 Eylül’de yargılandığı bir davadan beraat edince, avukatları denetimli serbestlik başvurusu yapmıştı. Aynı gün, Demirtaş başka bir dosyadan, yeniden tutuklanmıştı.

Aygül Demirtaş Gökalp muhalefete de şöyle seslendi:

“Bu artık sadece Selahattin Demirtaş konusu değil. Hukuk katledilmiş durumdadır. Dolayısıyla siyaseten yapılacak çok şey var. Çok daha yüksek seslerin çıkması gerekiyor. Bir ülkede adalet yoksa hiçbir şey yoktur. Mahkemeleri kapatalım o zaman. Yargının bağımsızlığı bu kadar önemlidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.