Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni başlayanlar için JES!

Dünyanın enerji sorunu büyüdükçe devletler enerji politikalarını değiştirmek yerine sanayi devleriyle işbirliğine giderek yeni kaynakların peşine düşmekte. Bu konuda ilk akla gelenler güneş ve rüzgar olsa da son yıllarda enerji şirketlerinin yeni bir gözdesi daha var: Jeotermal enerji.

Yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde birikmiş olan sıcak akışkan sıvıların sondajlanarak türbinler vasıtasıyla elektriğe dönüştürüldüğü Jeotermal Enerji Santralleri yani JES’ler; sınırsız, sürdürülebilir ve çevre dostu bir enerji kaynağı olarak sunulmakta. 



Peki gerçekten öyle mi? JES’lere karşı mücadelenin sürdüğü Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşananlar, bu konuda bize bir fikir verebilir.

Video/Kurgu: Kazım Kızıl

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.