Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dance Journals (3): Sınırları aşan dans – Candoco: Engelli ve engelli olmayan dansçılardan oluşan çağdaş dans topluluğu

Londra’daki Candoco Dance Company, engelli ve engelli olmayan dansçılardan oluşan bir çağdaş dans topluluğu. Candoco’nun mottosu ise şöyle: “Dansın ne olduğu ve kimin dans edebileceğine dair algıları değiştirmek için sınırları zorlamak.”

Bu videoda Candoco’dan dansçılar Megan Armishaw ve Toke Broni Strandby ile çağdaş dansın ve dansın onlar için ne anlama geldiğini konuşuyoruz. Prova Direktörü Susanna Recchia ise bize Candoco’nun yeni gösterisinde rolünün ne olduğunu anlatıyor. Candoco, 1991 yılında kurulduğunda engelli ve engelli olmayan dansçılardan oluşan dünyadaki ilk çağdaş dans topluluklarından biriydi. Bu topluluktaki dansçıların dans ve hareket ile ilgili ne konuştuklarını görmek ise inanılmaz etkileyici.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.