Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Valilik ve belediye, Diyarbakır Kitap Fuarı’ndan desteğini çekti

Diyarbakır’da bu yıl yedincisi düzenlenen kitap fuarını iki günde yaklaşık 58 bin kişi ziyaret ederken, Diyarbakır Valiliği’nin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin fuara desteğini çektiği ortaya çıktı. Kayyum atanmasından sonra belediyenin kent merkezinden 7-8 kilometre uzaklıktaki fuar alanına ziyaretçiler için otobüs de tahsis etmediği belirtildi. Ulaşım sıkıntısı yaşayan vatandaşların yürüyerek kitap fuarına gittikleri gözlendi.

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından Diyarbakır’da bu yıl yedincisi düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı büyük ilgi görürken, iki günde fuarı yaklaşık 58 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. 28 Eylül’de açılan ve 6 Ekim’e kadar sürecek olan fuara 130 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Fuar süresince panel, söyleşi, atölye çalışması ve çocuk etkinliklerinden oluşan 75 kültür etkinliği düzenlenecek.

Valilik ve belediye desteğini çekti

Fuar açılmadan TÜYAP tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Yayıncılar Birliği ile birlikte Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile Diyarbakır 7. Kitap Fuarı’nın hazırlandığı belirtilmişti. Ancak, valilik ve HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın görevden alınması ile kayyum olarak atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından yönetilen büyükşehir belediyesinin fuardan desteklerini çektikleri ortaya çıktı. Fuar için hazırlanan tanıtım broşüründe valilik, belediye, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün logoları kaldırılırken, sadece Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin logosu kullanıldı. 

Belediye fuar için sefer düzenlemedi, ziyaretçilerin bir kısmı yürüyerek gitti

Büyükşehir belediyesine kayyum atanmasından sonra sivil toplum kuruluşlarının kayyum ile ilgili yaptıkları ortak açıklama nedeniyle vali ile bazı STK’lar arasında gerginlik olduğu, resmi kurumların bu nedenle kitap fuarından destek ile logolarını çektiği öğrenildi. Ayrıca, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin fuar alanı için otobüs seferleri tahsis etmediği de belirtildi. Araçları bulunmayan ziyaretçiler, kent merkezine 7-8 kilometre uzaklıkta bulunan fuar merkezinde düzenlenen fuara yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Dokuz gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak olan fuarda, Adnan Özyalçıner, Canan Tan, Ahmet Telli, Mine Söğüt, Altan Öymen, Aytül Akal, Ahmet Şimşirgil, Latife Tekin, Bahadır Yenişehirlioğlu, Feryal Saygılıgil, Kemal Hamamcıoğlu, Lal Laleş, Birsen Ekim Özen, Şener Özmen, Kemal Varol, Ayşe Hür, Şeyhmus Diken, Berken Bereh, Gaye Boralıoğlu, Erdoğan Aydın, Toprak Işık, Gülseren Budayıcıoğlu, Selim Temo, Çiğdem Gündeş, Vecdi Erbay ve İsmail Beşikçi‘nin de aralarında bulunduğu pek çok yazar ve şair okurlarıyla bir araya gelecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.