Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da polislere bıçaklı saldırı: Dört polis memuru öldü

Fransa’nın başkenti Paris’te bıçaklı bir kişinin düzenlediği saldırıda dört polis memuru hayatını kaybetti, saldırgan da öldürüldü.

Olay, başkentin Île de la Cité bölgesinde bulunan emniyet müdürlüğü binasında meydana geldi. Saldırganın, emniyet müdürlüğünün bilişim biriminin 20 yıllık bir çalışanı olduğu açıklandı. Fransız BFMTV kanalına göre ölen polislerden üçü erkek, biri kadın. Saldırı, emniyet müdürlüğünün avlusunda oldu, saldırgan da orada polis tarafından öldürüldü.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir görgü tanığı olayı “Bıçağını sağa sola sallayarak önüne gelene saldıran birini gördüm. Kısa süre sonra da silah sesleri duydum. Herkes çığlık çığlığaydı, kaçıyordu” diyerek anlattı.

45 yaşındaki saldırganın kimliği henüz açıklanmadı, saldırıyı neden gerçekleştirdiği de şimdilik bilinmiyor. Soruşturmaya polisin terörle mücadele birimleri dahil edilmedi, olayın terör ile ilgisi bulunmadığı görüşü ağırlık kazandı. Soruşturma kapsamında saldırganın evi arandı, eşinin de ifadesi alındı. Saldırganın eşine yönelik herhangi bir suçlama yöneltilmedi.

Türkiye’ye gelmesi beklenen Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, seyahatini erteleyerek olay yerine gitti. Castaner, ölen memurların saldırganla daha önce defalarca birlikte çalıştığını söyledi ve saldırganın bu memurlarla sorun yaşamadığını belirtti. Başbakan Edouard Philippe ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da en kısa sürede olay yerine ulaştı.

Tarihi Notre Dame Katedrali’nin de bulunduğu bölge, güvenlik güçleri tarafından kapatıldı.

Fransa’da binlerce polis memuru dün bir gösteri düzenlemişti. Polisler kötüleşen çalışma koşullarını, düşük maaşları ve meslektaşları arasında intihar oranının artmasını protesto etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.