Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (4 Ekim 2019)- Filiz Tekin: “71 gündür Su ve Vicdan nöbeti’ndeyiz, 12 Ekim’de kent merkezinde mitingde olacağız”

Medyascope Gündem‘de bu sabah, Anayasa Mahkemesi’nin, 2013’te yaptığı bir konuşma nedeniyle “örgüt propagandası”ndan hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine giren eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder lehine verdiği hak ihlali kararı ele alındı. Bugün açıklanan kararda, Önder’in ifade özgürlüğü hürriyetinin ihlal edildiği belirtildi. Kararla birlikte Önder’in cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor. Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu‘nun dün açıklanan enflasyon rakamlarını yorumladığı programda ayrıca, Çanakkale’de 71 gündür Su ve Vicdan Nöbeti’ni sürdüren Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Pınar Bilir ve Filiz Tekin, 12 Ekim’de düzenlenecek Su ve Vicdan Mitingi‘ni ve bölgede verdikleri ekolojik mücadeleyi anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.