Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (41): Çocuğunuzu sigara, madde ve alkolden nasıl korursunuz

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda çocukların ve gençlerin hayatlarını etkileyen, biyolojik, sosyal ve ruhsal boyutları olan madde kullanımı hakkında konuşuyor. Tüm maddelerin kalıcı hasara neden olduğunu ve bunun bilinmesine rağmen çocuk ve gençler arasındaki kullanımın arttığını söylüyor. Kullanım adımları ve adımlar arasındaki geçişler hakkında bilgi veriyor, kullanımın nedenlerini inceliyor.

Öz güven eksikliği veya fazlalığı, yaşıt baskısı, gruba uyma isteği, özdeşim modelleri gibi çocuk ve ergenleri daha çok etkileyen risk faktörlerine ve her bireyi etkilemeyen kişisel ve sosyal risk faktörlerine değiniyor. Alkol ve sigaranın en kolay ulaşılan bağımlılık yapıcı maddeler olduğunu vurguluyor, ailenin bu maddelere başlama üstündeki etkisine bakıyor. Madde kullanımından şüphelenen ailelerin yapması ve yapmaması gerekenleri anlatıyor. Her madde kullanımının tıbbi olarak tedavi edilebileceğini ancak asıl önemli olanın kullanıma başlamanın engellenmesi olduğunu vurguluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.