Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Van, Mardin ve Hakkari’de HDP’li belediye başkanları gözaltına alındı

Van’ın Erciş ilçesi, Mardin’in Nusaybin ilçesi ve Hakkari merkezinin HDP’li belediyelerine polis tarafından düzenlenen operasyonda eş belediye başkanları gözaltına alındı. 

Hakkari belediye binasına özel harekât polislerince düzenlenen operasyonda, belediyede arama yapılırken, Hakkari Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise, belediye eş başkanları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı da gözaltına alındı. Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna düzenlediği operasyon ile gündemde olan Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise, yürütülen bir soruşturma kapsamında HDP’li belediye eş başkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut, evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Nusaybin’de, polislerin belediye ve belediyenin kurduğu kriz merkezinde arama yaptığı öğrenildi. 

Van’ın Erciş ilçesinde düzenlenen operasyonlarda da, belediye eş başkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek ile HDP’li meclis üyelerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.