Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Flanör (59): Başka Sinema Ayvalık Film Festivali

Kariyo Ababay Vakfı‘nın sponsorluğunda bu yıl ikinci kez düzenlenen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, hem başka şehirlerden gelen sinemaseverlerin hem de yerli halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti. Salonlar doldu, ek gösterim talepleri reddedilmedi. Yunan, Gürcü, Sudanlı, Kuzey Makedonyalı ve Filistinli sinemacılar Ayvalık’ta sinemaseverle buluşurken, film aralarında heyecan kesilmeden tartışmalara devam edildi. 

100 bin TL değerindeki KAV Yılın Yönetmeni Ödülü açılışta, “Kız Kardeşler” filmiyle festival seçkisinde yer alan Emin Alper‘e takdim edildi. Festivalde yarışmanın olmayışı sinemacıların rahatça film izlemelerine, yemek ve kahve molalarında samimi sohbetler yapmalarına olanak sağlıyor. Ayvalık’taki atmosfer diğer festivallerden özellikle bu yönüyle ayrılıyor. 

Pedro Almodóvar‘ın “Acı ve Zafer”iyle açılan festival, Cunda Pazar Meydanı’nda Ahmet Katıksız‘ın “Bizim İçin Şampiyon” filminin açık hava gösterimiyle kapandı. Son dönemlerde festivallerden ödüllerle dönen filmlerin yanı sıra “Mulholland Çıkmazı”, “John Malkovich Olmak” gibi klasikler de seçkide yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.