Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nu yeğeninin düğününde konuk eden CHP Batman İl Başkanı ve ailesine “terörist” imasında bulunan Burhan Kuzu’ya savcılıktan takipsizlik kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun, yeğeni Cihan Yaşar’ın nikah törenine katıldığı CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve ailesine sosyal medya hesabından, “terör örgütüne yakınlık” imasında bulunan eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu hakkındaki soruşturmada savcılık, takipsizlik kararı verdi.

Karara tepki gösteren Cihan Yaşar, “Bize yapılınca ifade özgürlüğü, halk yapınca tutukla! Bu kanunlar mevkiye şahsa özel mi işleniyor? Tabii ki itiraz edeceğiz ve sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, Ekrem İmamoğlu’nun yeğeninin düğününe katılmasından sonra kendisie ve ailesine terör ithamında bulunan Burhan Kuzu ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. Batman Cumhuriyet Savcılığı, incelemesinin ardından Kuzu hakkında soruşturmaya yer olmadığına karar verirken, İmamoğlu’nun nikah şahitliğini yaptığı Cihan Yaşar, kararı sosyal medya hesabından paylaştı. Yaşar mesajında, “Kuzu hakkında vermiş olduğum suç duyurusu bakın ışık hızıyla nasıl sonuçlanmış! Neymiş savcı bana ve tüm aileme terör örgütü mensubu demesini ‘ifade özgürlüğü’ kampsamında değerlendirilmiş ve SORUŞTURMAYA YER YOK denilmiş. Bize yapılınca İFADE ÖZGÜRLĞÜ halk yapınca TUTUKLA! Bu kanunlar mevkiye şahsa özel mi işleniyor? Tabii ki itiraz edeceğiz ve sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Burhan Kuzu ne demişti?

AKP’nin kurucularından ve eski TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı olan anayasa profesörü Burhan Kuzu, sosyal medyadan Hüseyin Yaşar ailesi ile ilgili olarak, “İmamoğlu, Batman’da terör örgütlerine yakınlığı ile bilinen bir düğüne katılıyor, Diyarbakır’da ise HDPKK’lı belediye başkanına destek ziyaretinde bulunuyor. İmamoğlu, kısa sürede gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Seçim sürecinde HDPKK’nın verdiği desteğe karşı diyet borcunu ödüyor” mesajını paylaşmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.