Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – ABD’nin Kobani’de boşalttığı üs bölgesi uçaklarca imha edildi

Suriye‘nin kuzeyinde bulunan Kobani kentindeki ABD üssünün, boşaltıldıktan sonra koalisyona ait olduğu belirtilen savaş uçakları tarafından vurularak imha edildiği iddia edildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin açıklamasına göre, Kobani kentinin Xerab Aşki bölgesinde bulunan ve daha önce ABD askerleri tarafından boşaltılan üs, uçaklarca bombalanarak kullanılmaz hale getirildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatı üzerine Suriye’nin kuzeyindeki ABD askerleri bulundukları bölgeden çekilmeye başlamıştı. İlk etapta Resulayn ve Tel Abyad’daki üslerini boşaltan ABD askerleri, dün de Menbiç’teki görev bölgesinden ayrılmıştı. ABD askerlerinin çekilmesi üzerine, çatısı altında YPG’yi de barındıran Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Şam yönetimiyle anlaşma yaptı. Anlaşma doğrultusunda rejim güçleri, Menbiç ve diğer bölgelere yerleşmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a yaptığı resmi geziden dönüşünde uçakta gazetecilere Menbiç’teki durum ile ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Boşaltıp da oraya girmiş olsa bizim de diyecek lafımız yok, ‘burayı gerçek sahiplerine teslim ettiler’ diyebiliriz. Ama böyle bir şey yok. Yine YPG orada. Münbiç’e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil… Ama burada terör örgütlerinin kalmaması benim için önemli.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.