Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye operasyonu – Almanya’dan Suriye’nin kuzeyine uluslararası güvenli bölge önerisi

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Suriye’nin kuzeyinde “Türkiye ve Rusya’nın da işbirliği ile” uluslararası denetime tabi bir güvenli bölge oluşturulması çağrısı yaptı.  Kramp-Karrenbauer öneriyi perşembe ve cuma günü yapılacak NATO savunma bakanları toplantısında mevkidaşlarına da ileteceğini duyurdu.

Kramp-Karrenbauer Deutsche Welle’ye verdiği özel mülakatta, “Türkiye ve Rusya’nın da dahil edildiği ve uluslararası olarak kontrol altında tutulan bir güvenli bölge”nin, IŞİD’le mücadeleyi yeniden başlatacağını, bölgeyi yeniden istikrara kavuşturacağını ve böylece mültecilerin de gönüllü bir şekilde geri dönüşü için çözüm olacağını savundu.

Türkiye 2015 yılından bu yana böyle bir güvenli bölgenin oluşturulmasını istiyordu.

Kramp-Karrenbauer Alman haber ajansı dpa’ya verdiği mülakatta ise, Suriye’deki durumun hem Almanya’nın hem de Avrupa’nın güvenlik çıkarlarını doğrudan ilgilendirdiğini söyledi; Alman ordusunun olası bir güvenli bölgede görev alıp almayacağına dair kararın ise Almanya Parlamentosu tarafından verileceğini belirtti.

Türkiye’nin “Barış Pınarı Harekâtı” adını verdiği askeri operasyonu uluslararası hukukun bir ihlali olarak değerlendiren Almanya, Türkiye’ye silah satışına sınırlama getirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.