Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2. Mülteci Film Festivali Ankara’da başlıyor

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) tarafından düzenlenen Mülteci Film Festivali’nin ikincisi Ankara’da başlıyor. 26-27 Ekim 2019 tarihlerinde, Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek gösterimler ücretsiz. Ankaralılar festival kapsamında, hafta sonu boyunca 10 filmi izleyebilecek.

Festival programında yer alan “Misafir” filminin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu, 26 Ekim’de Büyülü Fener’deki gösterimin ardından seyirciler ile bir araya gelecek. “Misafir”; Antalya Film Festivali’nde “Avni Tolunay Seyirci Ödülü”, Boğaziçi Film Festivali’nde “En iyi Film ve Kurgu Ödülü” almıştı. Ayrıca Dublin İpek Yolu Film Festivali ile Malmö Arab Film Festivali’nde de “En İyi Film” seçilmişti.

Ankara’dan sonraki duraklar Yalova ve Karabük

Festival, 2-3 Kasım 2019 tarihleri arasında Yalova’da, 23-24 Kasım tarihlerinde ise Karabük’te olacak.

Festival, finansal desteği Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanan, SGDD ile Mülteci Destek Derneği (MUDEM) işbirliğiyle yürütülen “Türkiye’de Irak ve Suriye krizinden etkilenen mülteciler için geliştirilmiş destek projesi” kapsamında düzenleniyor.

Aralık 2017’de başlayan ve 24 ay sürmesi planlanan projenin hedefi “Düzce, Karabük, Kırıkkale, Ordu, Sakarya ve Yalova’daki ofisler aracılığıyla Suriye ve Irak krizinden etkilenmiş mültecilerin korunmasını ve sosyal uyumunu geliştirmek” olarak tanımlanıyor.

Proje kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra, düzenlenecek çalıştaylar ile medya sektöründe çalışanlar ve belediye çalışanları ile birlikte, bu illerdeki sığınmacıların haklarının yerel ve ulusal mekanizmalar ile korunması ve bu mekanizmaların güçlendirilmesi hedefleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.