Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, Washington Post ve New York Times gazetelerine aboneliğini iptal etti, sırada tüm devlet daireleri var

ABD Başkanı Donald Trump göreve geldiği günden bu yana “halk düşmanı” ve “vatan haini” olarak nitelendirdiği, ABD’nin önde gelen iki gazetesi Washington Post ve New York Times‘ın Beyaz Saray aboneliğini sonlandırdı. Bundan böyle, bu gazeteler Beyaz Saray’a girmeyecek.

Beyaz Saray’a bu sabah gelen gazeteler arasında iki gazete de yoktu.

İki gazetenin diğer devlet dairelerinde de yasaklanması için hazırlıkların yapıldığı, Trump’ın bu yöndeki talimatının beklendiği belirtiliyor. Bu gazetelerin devlet dairelerinde kaç aboneleri olduğu bilinmiyor. Federal kurumların çalışanları, e-posta adresleriyle bu gazetelerin dijital versiyonlarına ücretsiz ulaşabiliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Stephanie Grisham, yasağın yayılmasıyla ilgili olarak, “Federal kurumların abonelikleri yenilememesiyle büyük tasarruf yapacağız. Vergi mükelleflerinin yüzbinlerce doları kurtulacak” dedi.

Trump, geçen pazartesi günü Fox News’un sorularını yanıtlarken “Artık Beyaz Saray’da New York Times’ı istemiyoruz. Washington Post’la birlikte aboneliklerini muhtemelen iptal ettireceğiz. Çünkü bunlar sahte” demiş ve abonelik iptalinin ilk işaretini vermişti.

Trump gazete aboneliğini iptal ettiren ilk ABD başkanı değil. 1962’de John F. Kennedy, kendisi hakkında yaptığı yayınlardan memnun olmadığı New York Herald Tribune‘un Beyaz Saray’a girmesini yasaklamıştı. Bunun üzerine Amerikan Kongresi’nden bazı milletvekili ve senatörler, Kennedy’ye gazetenin bir yıllık aboneliğini hediye etmişti.

Trump, devlet dairelerinde sadece “yandaşlarının” işe alınmasını istedi

Amerikan Başkanı Donald Trump, haberlerini beğenmediği iki gazeteyi tüm devlet dairelerinde de yasaklatmaya hazırlanırken, dikkat çeken bir tweet de attı. Trump bu tweet’inde devlet dairelerinde sadece kendisini destekleyenlerin memur olarak işe alınmasını istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.