Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (47): Çocukların cinsel istismarı ve alınması gereken önlemler

Prof. Dr. Bengi Semerci son günlerde tekrar gündeme gelen çocuk istismarı konusu hakkında konuşuyor. Çocuk cinsel istismarının ne olduğunu açıklıyor, istismarın etkilerini psikolojik ve hukuki açılardan değerlendiriyor. Kız çocukları kadar erkek çocuklarının da istismara uğradığını ancak bu istismarların genellikle gizlendiğini söylüyor.

İstismar olaylarıyla gündeme gelen idam ve kimyasal hadım gibi cezaların etkisini tartışıyor, bu tür cezaların tek başına çocukların cinsel istismarını engelleyemeyeceğini vurguluyor. Çocukları cinsel istismardan korumak için neler yapılabileceğinden, alınması gereken önlemlerden bahsediyor, istismara uğrayan çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiğini anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.