Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (48): Antisosyal kişilik bozukluğu

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda halk arasında psikopatlık, sosyopatlık ve asosyallik olarak adlandırılan antisosyal kişilik bozukluğunu inceliyor. Antisosyal kişilik bozukluğunun bulguları ve tanı koyma süreci hakkında bilgiler veriyor, görülme sıklığından ve bozukluğun göstergesi olabilecek davranışlardan bahsediyor. Antisosyal kişilik bozukluğunun oluşmasında etkisi olan faktörleri, bozukluğun neden daha çok görülmeye başladığını ve tedavi sürecini anlatıyor. Küçük yaştan itibaren yetiştirme nedenlerine bağlı olarak bozukluğun gelişebileceğini ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.