Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (49): Kıskançlık işe yarar mı?

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda gün içinde bahsetmekten kaçındığımız, utanılacak bir duygu olarak gördüğümüz kıskançlık duygusu hakkında konuşuyor. Kıskançlık hiçbir işe yaramaz mı, kıskançlık gerçekten saklanması gereken bir duygu mudur gibi soruları cevaplıyor. Kıskançlığın normal bir duygu olduğunu ve bu duygunun kıskanılan kişiyle değil kıskanan kişiyle ilgili olduğunu söylüyor. Kıskançlık ve haset arasındaki farka bakıyor, kıskançlık ve rekabet arasındaki ilişkiyi inceliyor. Kıskançlığın ortaya nasıl çıktığını açıklıyor, kıskançlığın hangi durumlarda yapıcı hangi durumlarda yıkıcı olduğu anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.