Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Flanör (60): 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl 26 Ekim ve 1 Kasım tarihleri arasında “Öze Dönüş” temasıyla gerçekleşti. İki yılın ardından festivale dönen Ulusal Yarışma‘nın ayrı bir heyecanı vardı. İstanbul’da düzenlenen alternatif festivalin öncüsü yönetmen Kaan Müjdeci‘ye plaket verilirken 54. ve 55. Ulusal Yarışma kazananlarına Altın Portakallar’ı takdim edildi.

17 kategoride ödüllerin dağıtıldığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda, Ali Özel’in “Bozkır” adlı filmi En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil olmak üzere toplam 10 ödül birden kazandı. Ümit Ünal’ın “Aşk, Büyü, vs.” adlı filmi üç ödül alırken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne, “Aşk, Büyü vs.” adlı filmindeki performansıyla Selen Uçer layık görüldü. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, “Soluk”taki oyunculuğuyla Aslı İnandık’ın oldu.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, “Küçük Şeyler” ile Alican Yücesoy’a ve “Bozkır” ile Mücahit Koçak’a verildi. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü de “Bozkır” filminin diğer oyuncuları Ozan Dağara ve Hakan Emre Ünal’ın oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.