Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber: Davutoğlu ve Babacan, Kürt siyasetçileri partilerine katılmaya ikna etmeye çalışıyor

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan‘ın yeni parti hazırlıkları artık son aşamada. Her iki partinin de yıl sonundan önce kurulması bekleniyor. İki partinin de öncelikleri arasında Kürt siyasetçileri kendilerine katılmaya ikna etmek var. Başta eski HDP Milletvekili Altan Tan ile eski AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen olmak üzere, çok sayıda Kürt siyasetçi ve akademisyen ile görüşmeler sürüyor.

Altan Tan Davutoğlu’yla görüştü, Mehmet Emin Ekmen Babacan’a yakın

Medyascope‘un edindiği bilgilere göre Altan Tan, Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşmede, Davutoğlu Tan’ı partiye davet etti. Tan ise kurulacak partinin Kürt politikasının netleşmesini bekliyor. Tan’ın ayrıca, Babacan’ın kurmaylarından Nihat Ergün ile de bir araya geldiği öğrenildi. Bu görüşmede Tan’a davet yapılmadı ama görüş alışverişinde bulunuldu.

Davutoğlu ve Babacan’ın radarındaki bir başka isim ise eski AKP Batman milletvekili Mehmet Emin Ekmen. Medyascope‘un ulaştığı bilgilere göre Ekmen, Ali Babacan ile birlikte hareket ediyor. Ekmen, çözüm sürecinde “Akil İnsanlar” heyetinde yer almıştı.

Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten‘e ise Davutoğlu tarafından resmen davet yapıldığı öğrenildi. Bunun yanı sıra Diyarbakır, Ağrı, Adıyaman, Batman, Muş ve Şırnak’ta daha önce AKP il başkanı olarak görev yapmış siyasetçilerin de Davutoğlu’na sıcak baktıkları belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.