Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, Libya’daki askeri varlığını artırıyor

Rusya, Libya’daki askeri varlığını güçlendiriyor. Son altı haftada ülkedeki silahlı varlığını önemli ölçüde artıran Rusya, bu stratejiyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki nüfuzunu genişletmeyi hedefliyor. 

Libya’nın bir kısmını kontrol eden milis güçlerin lideri Halife Hafter’e yıllarca verdiği örtülü desteğin ardından Rusya, mevcut askeri varlığını güçlendirerek ülkedeki iç savaşın akıbeti konusunda doğrudan müdahalede bulunmayı tercih ediyor. New York Times’ta yayınlanan habere göre, son altı haftada Rusya, Libya’ya gönderdiği Sukhoi jetleri, füze, top ve keskin nişancılarla askeri varlığını önemli ölçüde artırdı. 

Bu stratejinin, Rusya’yı Suriye’de en güçlü aktör haline getiren stratejinin bir benzeri olduğu ifade ediliyor.    

Rusya’nın Libya’da uyguladığı bu stratejiyle, aynı zamanda Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve kısmen Fransa tarafından da desteklenen ve Libya’nın bir bölümünü kontrol eden Hafter’i desteklediği biliniyor. Hafter, ABD ve diğer Batı güçleri tarafından desteklenen Batı Libya’nın hükümet yanlısı milis güçleriyle savaş halinde. Bu milislerin en büyük destekçisi ise Türkiye.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.