Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump yönetimini içeriden eleştiren “yazarı meçhul” kitap: “Bir Uyarı: Anonim”

ABD’de Donald Trump yönetimi ile ilgili çıkan bir kitap büyük ses getirdi. Kitabın adı A Warning: Anoymous (Bir Uyarı: Anonim). Kitabın yazarı açık adıyla bilinmiyor. Yazar kitapta kendini Trump yönetiminde bulunan üst düzey bir görevli olarak tanıtıyor ve içeriden bilgi veriyor.

ABD Başkanının görevlerini aksattığının altı çizilen kitapta, Trump’ın karakter özellikleriyle Beyaz Saray’da yaptıkları ve kullandığı sözler paylaşılırken ihtiyaç duyanlar için bir de uyarıda bulunuluyor: “Trump’ın ikinci defa seçilmesi ülke için felaket olur.”

Yayıncısı, kitabın aslında aralık ayında yayınlanacağını ancak azil süreci başlayınca bir ay öne çektiklerini belirtiyor.

Kitabın ismi belirsiz yazarı, geçen yıl New York Times’ta Trump yönetimi ile ilgili yine içeriden ve yine anonim bir fikir yazısı kaleme almış ve bu da çok ses getirmişti. Yazar neden isim vermeden yazdığını soranlara da kitabında şöyle yanıt veriyor: “Adımı verseydim Trump isim üzerinden yüklenip bütün dikkati dağıtabilirdi, oysa şimdi isimsizim ve kime saldırabilir, fikre mi?”

“Trump seçimle kaybetmeli”

Yazar Beyaz Saray’da Trump ile ilgili rahatsız edici şeyler duyduğunu, gördüğünü söylüyor ve şu notu düşüyor: “Eğer haberleri izliyorsanız bunların çoğunu biliyorsunuzdur.”

Yazar ayrıca, bu kitabı sadece siyasetçiler için değil Trump yönetimini merak eden geniş kitleler için yazdığını söylüyor. Trump’ın ikinci kez seçilmemesi gerektiğini ve başkanlık ofisinin el değiştirmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak “Bunun azil süreci ile olması ülkede zaten kötü giden birlik duygularını daha da kötü etkileyebilir” diyor ve ekliyor: “Trump seçimle kaybetmeli.”

Kitap ile ilgili Trump’ın ve çevresinin nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.