Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gündem Çocuk (60): Alanur Çavlin ile 2018 Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması ışığında çocukların durumu

22 Kasım 2019 tarihli 60. programımızda 1968 yılından bu yana her beş yılda bir yapılan ve özellikle çocukların sağlık ve eğitim durumlarını ortaya koyan en kapsamlı çalışma olan Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması‘nın 2018 yılı verileri ışığında Türkiye’deki çocukların durumunu konuştuk. Bu yıl öncekilerden farklı olarak Suriyeli mülteci çocuklara ve erken çocukluk gelişimine ilişkin verilerin de toplandığı araştırma, çocukların beslenmeden erken evliliğe, ihmalden gelişimlerine pek çok konuda durumlarını çarpıcı şekilde ortaya koyuyor.   

Program konuğumuz Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması Koordinatörü ve Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç Dr. Alanur Çavlin‘di. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.