Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Bengi Semerci anlatıyor (55): Çocukluk çağı korkuları

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda korku duygusundan ve bu duygunun gelişim dönemlerine göre çocuklarda hangi yaşta hangi korkuların görüldüğünden bahsediyor. Korkuların gelişim dönemi ilerledikçe somuttan soyuta doğru ilerlediğini söylüyor, kaygı, fobi ve korku arasındaki farkları inceliyor. Çocukluk çağı korkuları ailenin tutumundan nasıl etkilenir sorusunu yanıtlıyor, yaşanan olumsuz tecrübeler sonucu korku oluşmasında çevredekilerin etkisini anlatıyor.

Korkuları yenmek için kullanılan bilinçsiz yöntemlerin ve ailenin korku pekiştirici davranışlarının durumu daha kötüye götüreceğini vurguluyor, doğru yaklaşımlara örnekler veriyor. Korkuların işlevselliği etkilediği durumlardaysa korkuları yenmek için tedavi gerektiğini belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.